12 weken 1x per week trainen op locatie

Persoonlijk trainingsschema voor thuis

Groep van maximaal 8 personen (leeftijd 55+)

Persoonlijke begeleiding van een fysiotherapeut

Presentatie over de basisprincipes van krachttraining en voeding

Fysieke nulmeting en eindmeting om progressie inzichtelijk te maken

 Intakegesprek bij een Diëtist met 2 á 3 evaluatie gesprekken

 Persoonlijk voedingsadvies op maat

 Leefstijl begeleiding met praktische tips

Krachttraining voor 55-plussers

Krachttraining is logischerwijs het middel om het verlies van spiermassa en krachtverlies te remmen. Met functionele krachttraining van vooral de beenspieren kunnen 55-plussers de kans op een struikelpartij flink verminderen. Als je krachttraining op de juiste manier toepast word je sterker en gespierder. Dit geldt ook bij het ouder worden, ongeacht hoeveel kracht je momenteel verloren hebt. Het is zelfs zo dat krachttraining essentieel is als voorbereiding op een vitale en fitte oude dag. Bij krachttraining hoef je overigens niet direct te denken aan zware halters en enorme gewichten. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en tempo vooruitgang boeken.

 

Een maximumleeftijd om aan krachttraining te doen is er niet. Er zijn zelfs onderzoeken bekend waarbij proefpersonen van ruim boven de 90 jaar indrukwekkende vooruitgang laten zien. Het betekende voor hen dat ze soepeler konden lopen en zonder ondersteuning op konden staan uit een stoel. Uiteraard moeten ouderen wel voorzichtiger trainen en opbouwen in gewicht en intensiteit. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met mogelijke blessures, of ouderdomsmankementen.

Het team van Fysiotherapie M van der Ploeg beschikt over meerdere fysiotherapeuten die veel ervaring en kennis hebben op het gebied van fysiotherapie bij veroudering en zich gespecialiseerd hebben op o.a. krachtraining voor alle leeftijden.

 

De krachttrainingen vinden plaats in de praktijk van Fysiotherapie M. van der Ploeg in Angeren. Voor het trainen is de gehele bovenverdieping tot uw beschikking. De groep bestaat uit maximaal 8 personen en wordt begeleid door een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in trainingen voor 55-plussers. Gedurende 12 weken traint u 1x in de week op een vast tijdstip in een vaste groep.

Kosten en/of vergoedingen

De kosten voor het 12 weken trainingstraject bedragen 120,- euro. Voorafgaand aan de start van het traject, vindt er een individueel meetmoment plaats waarin we uw fysieke gesteldheid bepalen. Als u nog Fysiotherapie behandelingen over heeft uit uw aanvullende verzekeringspakket, dan hoeft u niets te betalen. Heeft u dit niet? Dan kost deze meting 34,50 euro. Datzelfde geldt voor de eindmeting.

Aanmeldingsformulier Module ‘Krachtig ouder Worden’ excl. diëtist
Geboortedatum
Heeft u ervaring met krachttraining?